Skip to main content

Bez vody není život, tvrdí stará moudrost založená na prosté skutečnosti. Tak to prostě je a není nutné zdlouhavě vypisovat, proč. Je však rozdíl v její kvalitě, která z ní činí buď vodu pitnou, nebo užitkovou.

V dnešní době, kdy se snažíme kontrolovat kvalitu potravin, které nakupujeme, složení jídla, které jíme, nezůstává ani voda stranou našeho zájmu. Většina z nás si vodu vybírá podle chuti, případně obsahu minerálů – někdo má raději vodu zásaditou, jiný dává přednost mírně kyselé a dalšímu je zcela jedno, jak voda chutná, hlavně, že uhasí žízeň.

Voda však má i své degustátory, jejichž kurzy jsou dnes nesmírně populární. Degustuje se samozřejmě voda čistá, neupravovaná, maximálně přírodní, získávaná co nejšetrnější technologií. Hodnotícím kritériem je pak obsah minerálů, který ovlivňuje chuť přírodní vody. Právě obsah minerálů činí každou vodu nezaměnitelnou a degustátoři snadno poznají, zda se jedná o vodu získávanou z podzemních vrtů v Čechách, z artézských studní deštného pralesa ve Fidži nebo z ledovců v Norsku.

Raw voda k doplnění chybějících minerálů


zdravý životní styl

Každá taková pramenitá či přírodní minerální voda je přirozeně raw, tedy živá. Právě díky obsahu minerálů a šetrnému zpracování působí na naše tělo doslova jako živá voda – dokáže nám dodat vzpruhu, energii i sílu v ní ukrytou.

Raw voda je bezpochyby ideálním prostředkem k doplnění chybějících minerálů, jakými jsou především hořčík, draslík nebo vápník. Taková voda nám nejspíš přinese i mnohem vyšší chuťový zážitek, než voda z kohoutku. Je také důležitým doplňkem při sportu, zvýšené fyzické nebo psychické námaze nebo během nemoci. Vody slabě až středně mineralizované můžeme využívat k běžnému pitnému režimu. Silně mineralizované vody jsou pak vhodné jen ke krátkodobé konzumaci.

Pijete-li často například vodu ze studánky vyvěrající ze země, máte sice jistotu, že je tato voda raw, ale raději si zjistěte její složení.

zdravý životní styl

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies