Skip to main content

Známe to všichni a přichází to pravidelně v zimním období. Zřejmě už asi tušíte, o co se jedná. Ucpaný nos, neustálé smrkání, hory spotřebovaných kapesníků, odřeniny a zarudnutí u nosních dírek a v jejich okolí. Výše uvedené má společného jmenovatele – rýmu. A ta dovede pořádně znepříjemnit jinak krásné zimní období plné sněhu a zimních radovánek.

Česká farmaceutická společnost RosenPharma a. s. specializující se na léčiva a potravinové doplňky založené na přírodní bázi nabízí nosní mast Pinio-Nasal, díky které můžete prožít báječnou zimu bez rýmy a bez odřeného nosu. Skvěle se totiž hodí do těchto frkacích časů, v nichž vám bude nenahraditelným společníkem.

RosenPharma Blog

O co se jedná

Nosní mast Pinio-Nasal díky obsahu éterických olejů usnadňuje normální funkci dýchacího systému. Tato mast nejenže vyčistí nos stejně jako kapky nebo sprej, ale navíc slouží i k ošetření namáhané pokožky nosu a jeho okolí. Mast můžete nanášet v přiměřené vrstvě podle potřeby na nos a kůži v okolí nosu a mohou ji bez obav používat i těhotné a kojící ženy. Tento produkt však neslouží k vnitřnímu užití a není určen pro děti do tří let.

Aby rýma rychleji odezněla, nezapomeňte odpočívat. Dostatečně zavodňujte organismus, abyste se ochránili před další případnou infekcí. Rovněž trocha česneku, zázvoru a zvýšeného množství vitamínu C v podobě čerstvého ovoce nebo zeleniny určitě neuškodí. Pokud je to možné, dopřejte si krátký spánek i přes den.

Pinio Nasal mast
Pinio Nasal mast
Éterické oleje

Kouzlo éterických olejů

Mast Pinio-Nasal obsahuje éterické oleje eukalyptu, heřmánku, tymiánu, rozmarýnu, máty peprné a borovicového jehličí. Zatímco borovicové jehličí má protizánětlivé účinky, eukalyptus a tymián působí proti virům a bakteriím. Tymián navíc vyvolává ještě pocení. Rozmarýn posiluje imunitní systém, máta peprná působí antisepticky, také proti křečím, proti prochlazení i přehřátí a ještě podporuje dýchání a snižuje vysokou teplotu.

Éterické oleje pracují tak, že postižené části tkáně vydesinfikují a prokrví. Rovněž sníží dráždivost  a sliznice se následně může hojit.

Nejlepší je prevence

Rýma se vyskytuje nejčastěji v zimním období, protože díky chladu a vlhku je člověk více náchylný k infekcím. Rovněž trávíme více času v uzavřených místnostech, které nabízejí ideální prostředí pro šíření virů a bakterií. Nezapomeňte si často mít ruce a nedotýkejte se věcí, které brala do ruky osoba s rýmou. Případně si poté umyjte ruce nebo použijte dezinfekční gel. Také pravidelně větrejte. Abyste zbytečně neoslabovali váš imunitní systém, dodržujte zdravý životní styl. Jezte vyváženou stravu bohatou na ovoce a zeleninu, omezte kouření, pití alkoholu a stres, několikrát týdně sportujte, otužujte se a dopřávejte si odpočinek i pravidelný spánek v délce osmi hodin. A to nejen během zimního období. Imunitu je potřeba posilovat s předstihem, nejlépe po celý rok.

Éterické oleje
RosenPharma Blog

Kouzlo éterických olejů


Nosní sprej, kapky a mast s éterickými oleji, co pořádně protáhnou nos

Žádejte ve vaší lékárně, nebo objednejte za nízké ceny přímo v našem e-shopu. Ke každému nákupu dárek zdarma a u objednávky nad 1500 Kč je zdarma i poštovné.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies