Skip to main content

Otékají vám nohy? Máte pocit, jako byste na nich měli závaží? Bolí vás či pálí? Vypadají vaše kotníky jako neforemné konve a je vám nepříjemné jít s nimi do společnosti?

Příčin, které způsobují pocit těžkých nohou, může být mnoho. Mezi nejčastější z nich patří křečové žíly, nesprávná funkce lymfatického systému, pokročilé těhotenství, menopauza, genetické predispozice, špatný životní styl, nadváha, dehydratace organismu, přetrénování u sportovců, syndrom neklidných nohou a ve vážnějších případech i kardiovaskulární onemocnění, které vyloučí lékařské vyšetření. Pocit těžkých nohou postihuje ve větší míře zejména ženy, které mají sedavé zaměstnání či zaměstnání vyžadující dlouhé stání.

Jak si pomoci?


Pohyb je základem všeho

zdravý životní styl

Přestože se může zdát, že se jedná o klišé, není tomu tak. Pohyb vám zajistí optimální hmotnost, správnou funkci lymfatického systému a je jednou z nejlepších prevencí týkající se kardiovaskulárních onemocnění. Můžete začít tím, že místo jízdy výtahem vyjdete schody a každý den si dáte krátkou procházku. Mezi další doporučované pohybové aktivity patří plavání, nordic walking nebo jízda na kole. Na druhou stranu to se sportem nepřehánějte a pokud máte unavené svaly, nechte je odpočinout.

zdravý životní styl
zdravý životní styl

Vsaďte na zdravý životní styl

zdravý životní styl
Pokuste se omezit kouření a konzumaci alkoholu. Alespoň několikrát týdně se otužujte. Choďte spát ve stejnou dobu a spěte pravidelně osm hodin. Před usnutím nevyřizujte emaily na vašem laptopu, ani nehrajte hry na chytrém telefonu. Ze svého jídelníčku vyřaďte jídla typická pro českou kuchyni a sladké perlivé nápoje. I zdravá strava může být chutná, když víte, jak ji připravit. Inspiraci najdete na internetu na webových stránkách s recepty.

Správná obuv

Vyřaďte ze svého botníku boty s vysokými podpatky, žabky, baleríny a další obuv, která nemá pevnou podrážku. A určitě si ověřte, zda si kupujete správnou velikost. Ve specializovaných obchodech vám změří chodidlo a doporučí vhodnou velikost.

RosenPharma Blog

Doplněk stravy jako první pomoc


Jako první pomoc v případě nenadálých akutních obtíží vsaďte na doplněk stravy Aescin akut – šumivé tablety, které uleví od pocitu těžkých nohou, ať už ho způsobilo cestování, operace či úraz. Nebo vyzkoušejte šumivé tablety Travel Aescin, které jsou díky praktickému balení po 7 tabletách ideálním společníkem na cestu, mají více účinné látky a příjemnou mrkvovou příchuť. Díky vysoké rozpustnosti a rychlé vstřebatelnosti účinné látky ucítíte okamžitý účinek.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies