Skip to main content

Jaké jsou jeho přínosy a co od něj skutečně očekávat

Kolagen je stále častěji zmiňovaný v souvislosti se zdravím vlasů, ale jaké jsou jeho skutečné přínosy? V tomto článku se zaměříme konkrétně na kolagen na vlasy, jeho účinky a co od jeho užívání můžete realisticky očekávat. I když kolagen není zázračným lékem na vypadávání vlasů, přesto má určité benefity pro celkové zdraví vlasů, které stojí za to prozkoumat.

RosenPharma Blog

Co je kolagen a proč je důležitý pro vlasy?

Kolagen je základní bílkovina v těle, která se nachází v kůži, kloubech a pojivových tkáních. Přestože je známý hlavně pro svou roli při zlepšování pružnosti pokožky a výživě kloubů, jeho vliv na vlasy je méně výrazný, ale stále důležitý. Kolagen na vlasy může podpořit jejich strukturu tím, že dodává aminokyseliny, které vlasy potřebují k udržení síly a pružnosti.

Jak kolagen přispívá k celkovému zdraví vlasů

Ačkoliv kolagen na vlasy není hlavním řešením proti jejich vypadávání, může přispět k lepšímu celkovému zdraví vlasů. Kolagen obsahuje aminokyseliny, které podporují tvorbu keratinu – bílkoviny, ze které jsou vlasy složeny. Tento proces může zlepšit strukturu vlasů, zvýšit jejich lesk a pružnost, což může přispět k jejich celkově zdravějšímu vzhledu. Výsledky se ale dostaví pouze při dlouhodobém a pravidelném užívání.

krásné vlasy

Prevence vypadávání vlasů: Jaké jsou limity kolagenu?

Kolagen se někdy mylně považuje za prostředek k zabránění vypadávání vlasů, ale pravda je taková, že jeho účinky v této oblasti jsou minimální. Vypadávání vlasů může být způsobeno celou řadou faktorů, včetně hormonálních změn, stresu, genetiky a špatné výživy. Kolagen na vlasy může pomoci udržet vlasy silné a zdravé, ale pokud se potýkáte s výrazným vypadáváním, je lepší zaměřit se na specializované přípravky (doplňky stravy, šampony).

Kolagen a zdraví pokožky hlavy

Zdraví vlasové pokožky je klíčové pro růst zdravých vlasů. Kolagen může pomoci udržet pokožku hlavy hydratovanou a pružnou, což podporuje její celkový stav. Dobře hydratovaná pokožka hlavy snižuje riziko vzniku suchosti a podráždění, což může nepřímo přispět ke zdraví vlasových folikulů. Tento efekt je však spíše vedlejší, a nikoliv hlavní důvod k užívání kolagenu.

Jak správně užívat kolagen na vlasy

Kolagen je nejúčinnější, pokud je užíván pravidelně a po delší dobu. Doporučuje se užívat až 2 - 10 gramů hydrolyzovaného kolagenu denně, což může pomoci zlepšit nejen zdraví vlasů, ale také stav pokožky a kloubů. Pravidelné užívání kolagenu na vlasy může po několika měsících podpořit jejich celkový vzhled, i když zásadní změny nelze očekávat. Pro výraznější účinky na vlasy je vhodné kombinovat kolagen s produkty cílenými na růst a obnovu vlasů.

Jak vybrat správný kolagen na vlasy?

Kvalita je klíčová při výběru jakéhokoliv doplňku stravy. Hydrolyzovaný kolagen je lepší volbou, protože je rozložen na menší molekuly, které tělo snáze vstřebává. Je důležité volit produkty farmaceutické kvality, které zajišťují čistotu a maximální vstřebatelnost.

V naší nabídce najdete vysoce kvalitní hydrolyzovaný kolagen v tabletách, který je snadno užívatelný a poskytuje všechny potřebné aminokyseliny pro podporu vlasů a pokožky.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies