Skip to main content

S blížícím se létem přicházejí nejen dny plné slunce a tepla, vůně čerstvě posečené trávy, procházky pod hvězdnou oblohou, dlouhé noci u táborových ohňů, ale i komáří štípance. A ty dokážou pořádně znepříjemnit život. S postupujícím se oteplováním se do naší blízkosti bohužel přestěhovali i komáři přenášející nebezpečné nemoci. Přinášíme vám několik tipů, jak se chránit a co případně dělat, když vás nebo vaše děti komáři poštípají.

Vybavte se repelenty


Stejně jako u všeho, i tady je důležitá prevence. Pokud máte malé děti a nechcete používat chemické repelenty, tak od prvního roku věku můžete vyzkoušet Bylinný repelent, který poskytuje ochranu nejen proti komárům, ale i proti dalšímu hmyzu či klíšťatům. Další možností jsou Náplasti proti komárům, které obsahují přírodní esence z eukalyptu a citronely a aplikují se na oděv. Nechcete-li na to myslet, tak skvělou volbou jsou B-komplex Repelent nebo B-komplex Repelent pro děti. Jedná se o první repelenty v tabletové formě obsahující thiamin, který se vylučuje prostřednictvím potu a moči a odpuzuje tak komáry.

Další možnosti


Sítě do oken si můžete nainstalovat nejen na okna, ale i na balkónové dveře. Zajistí vám doma ochranu před veškerým hmyzem a vy i vaše děti budete moci klidně spát s otevřeným oknem. Pomohou i odpuzovače do zásuvek, truhlík s masožravými rostlinami či aromatická lampička s éterickými oleji s příměsí citronely a citronu. Pokud se pohybujete v oblasti s velkým výskytem komárů, doporučuje se nosit dlouhé světlé oblečení.
RosenPharma Blog

Oblíbený produkt ♥ Alice Bendové

B-komplex repelent využívá Alice Bendová a její děti jako prevenci proti komárům a další nepříjemné havěti.

První pomoc při poštípání


Někdy se stane, že to neuhlídáte a komár vás prostě poštípe. Nemusíte si však znepříjemňovat život tím, že budete čekat, až bolest a svědění ustoupí. Pořiďte si do lékárničky Moskyto gel, který přispívají ke zmírnění a někdy dokonce i k eliminaci nepříjemných příznaků.

A nyní už si bez obav můžete vychutnat přicházející léto ☀.

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies