Hořčík je zásadní nejen pro správnou činnost svalů a nervové soustavy, ale také pro stavbu kostí a pro uvolňování energie z glukózy. Navíc se stará o správnou činnost oběhového systému, působí jako prevence kardiovaskulárních onemocnění, pomáhá při potížích spojených s premenstruálním syndromem, přispívá ke zdravým zubům, ke zmírnění depresí a je prevencí proti infarktu. Hořčík rovněž snižuje míru únavy a vyčerpání a působí protizánětlivě.
Hořčík můžete získat buď přímo z potravin, nebo prostřednictvím doplňků stravy. Hlavními přirozenými zdroji jsou banány, ořechy, luštěniny, avokádo, celozrnné pečivo, tmavá listová zelenina (kapusta, špenát, brokolice), mandle, kakao, kvalitní hořká čokoláda, sušené meruňky, fíky, jablka, mořské ryby, ovesné vločky, obilí, brambory, bulgur, různá semínka či neslazené minerálky. I když se stravujete zdravě, nemusí to nutně znamenat, že máte v těle dostatek hořčíku. Průměrný příjem hořčíku by měl být přibližně 300 mg denně. Nemusíte se bát, že byste se hořčíkem předávkovali, protože jeho případné nadbytečné množství tělo samo bez problémů vyloučí.
Kromě přirozených zdrojů můžete využít hořčík i v podobě potravinových doplňků jako Magnesium 300mg, což je minerální doplněk stravy ve formě perlivých pastilek, který navíc obsahuje ještě draslík a vitamin B6. Pastilku s přírodní pomerančovou příchutí a perlivým efektem rozpusťte buď přímo v ústech nebo v malém množství vody.