Skip to main content

Calcium, nebo také vápník, je jedním z nejdůležitějších minerálů v našem těle a přispívá k udržení zdraví kostí a zubů. Má také důležitou roli při regulaci svalových kontrakcí, krvotoku a nervového přenosu.

Nedostatek vápníku může vést k různým zdravotním problémům, jako je osteoporóza, kdy se kosti stávají křehkými a náchylnými k zlomeninám. Proto je důležité zajistit si dostatečný příjem vápníku v naší stravě.

  • Podpora zdraví kostí: Vápník je nezbytný pro udržení zdravých a silných kostí. Jeho nedostatek může vést k oslabení kostí a zvýšenému riziku zlomenin.

  • Pomáhá udržovat zdravé zuby: Vápník je důležitý pro tvorbu a udržení pevných zubních sklovin, což je hlavní ochrana zubů před zubním kazem a jinými zubními problémy. 

  • Regulace srdeční činnosti: Vápník je důležitý pro správné fungování srdce. Jeho nedostatek může vést ke zhoršení funkce srdce a zvýšenému riziku vzniku srdečních onemocnění.

  • Regulace nervového systému: Vápník hraje klíčovou roli v regulaci nervového systému. Jeho nedostatek může vést k poruchám funkce nervového systému, jako je například snížená citlivost a problémy se svalovými kontrakcemi.

  • Regulace krevního tlaku: vápník pomáhá regulovat krevní tlak. Jeho nedostatek může vést ke zvýšení krevního tlaku a zvýšenému riziku vzniku kardiovaskulárních onemocnění.

  • Prevence před osteoporózou: Osteoporóza je onemocnění, při kterém dochází k oslabení kostí. Vápník pomáhá prevenci před tímto onemocněním a udržuje kosti silné.

RosenPharma Blog
Calcium, Magnezium, Zinek - šumivé tablety

Příjem vápníku v šumivých tabletách


Jednou z možností, jak zajistit správný příjem vápníku, jsou šumivé tablety s lepší vstřebatelností. Tyto tablety se rozpouštějí v nápoji, nemusíte tak čekat, až se tableta rozpustí v žaludku a to umožní tělu absorbovat vápník rychleji a efektivněji, než kdybychom ho přijímali ve formě pevných tablet.

Další výhodou šumivých tablet s vyšší vstřebatelností je, že mohou být snadněji stravitelné pro osoby s trávicími problémy, které mají potíže s polykáním pevných tablet. Tyto tablety mohou být také snadno doplňovány do nápojů, což podporuje správný pitný režim.

Trojitá síla minerálních látek


Calcium, Magnezium, Zinek - šumivé tablety

Šumivé tablety s vápníkem jsou k dostání většinou samostatně. I proto jsme se rozhodli nabídnout vápník v kombinaci s nejdůležitějšími minerály hořčíkem a zinkem. Tyto minerály pomáhají podporovat zdraví kostí a zubů stejně jako celkové zdraví těla.

Hořčík je nezbytný pro správnou funkci svalů, nervů a kostí. Zinek pomáhá podporovat imunitní systém a udržovat zdravou kůži. Je důležité dodat, že se tyto minerály vyskytují v potravinách, jako jsou celozrnné výrobky, luštěniny, maso a mléčné výrobky. Jejich přirozený příjem by měl vždy převažovat!

Šumivé tablety s vápníkem, hořčíkem a zinkem představují ideální kombinaci důležitých minerálů, které naše tělo potřebuje pro správnou funkci. Tyto tablety poskytují snadný a pohodlný způsob, jak zajistit, že budeme pravidelně přijímat dostatečné množství těchto minerálů.

Calcium, Magnezium, Zinek - šumivé tablety

Čím šumivé tablety calcium, magnezium, zinek příspívají našemu organizmu?


  • vápník je potřebný k udržení normálního stavu kostí a zubů

  • hořčík přispívá k normální činnosti svalů
  • hořčík přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání
  • hořčík přispívá k udržení normálního stavu kostí
  • hořčík přispívá k normální psychické činnosti
  • zinek přispívá k udržení normálního stavu kostí, vlasů, nehtů a pokožky
  • zinek přispívá k udržení normální hladiny testosteronu v krvi
  • zinek přispívá k udržení normálního stavu zraku

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies