Skip to main content

Stres je neodmyslitelnou součástí moderního života, ovlivňující jak naši psychiku, tak fyzické zdraví. I když se o stresu často mluví v kontextu mentálního zdraví, jeho důsledky na pokožku jsou neméně důležité. Od akné až po ekzémy, stres může být katalyzátorem mnoha kožních problémů.

RosenPharma Blog

Akné, ekzémy a další kožní onemocnění způsobené stresem

Stres je složitý biologický a psychický fenomén, který má vliv na celé naše tělo, včetně pokožky. Spuštěn různými faktory, jako jsou tlak v práci, osobní problémy nebo dokonce nedostatek spánku, stres vede k zvýšení hladin kortizolu. Tento stresový hormon má své dobré stránky, napomáhá například k metabolismu glukózy, avšak jeho nadměrná produkce může způsobit řadu kožních problémů jako například akné, které je důsledkem zvýšené produkce tuku na pokožce, zánětů a oslabení imunitního systému. Stres může také zhoršit stávající kožní onemocnění, jako jsou ekzémy a psoriáza a způsobit nové problémy, jako je rosacea nebo kožní infekce. Z toho vyplývá, že správné řízení stresu a jeho redukce může být klíčem k zlepšení stavu naší pokožky a celkového zdraví.

Naštěstí existuje několik způsobů, jak se vypořádat se stresem a jeho důsledky na vaši pokožku. Zde je několik tipů:

Meditace: klid mysli, klid pokožky

Studie ukazují, že pravidelná meditace snižuje hladiny stresových hormonů a vede k celkovému pocitu klidu a pohody. Tento vnitřní klid se pozitivně odráží i na vaší pokožce, protože nižší hladiny kortizolu pomáhají snížit produkci oleje a zánět.

Fyzická aktivita: prokrvujte svůj život

Sport a fyzická aktivita jsou nejen skvělé pro vaše srdce a metabolismus, ale také pro vaši pokožku. Fyzická námaha zlepšuje krevní oběh, což přináší živiny k pokožce a odplavuje toxiny.

Správná strava: antioxidanty jako spojenci

Potraviny bohaté na antioxidanty, jako jsou ořechy, bobule a tmavá zelenina, mohou pomoci bojovat proti stresu a zlepšit stav pokožky. Antioxidanty bojují proti volným radikálům, které mohou způsobit poškození pokožky a stárnutí.

Hluboké dýchání
Hluboké dýchání

Hluboké dýchání: náhrdelník proti stresu

Techniky hlubokého dýchání, například metoda 4-7-8, mohou být užitečnými nástroji v okamžitých stresových situacích. Naučte se tento jednoduchý návyk a můžete si pomoci v těžkých chvílích, což pozitivně ovlivní i vaši pokožku.

Dermatologicky testované produkty

Používání produktů, které jsou speciálně navrženy k boji proti stresovým reakcím pokožky, může být dalším krokem na cestě k zdravé pokožce. Vyberte si produkty, které byly dermatologicky testovány a vždy se držte pokynů výrobce.

Rašelinová koupel pomůže s uvolněním

Jedním z efektivních způsobů, jak si ulevit od stresu je relaxační rašelinová koupel RosenSPA. Unikátní koncentrát hnědé rašeliny detoxikuje, uvolňuje stres a podporuje léčbu pohybového aparátu. Extrakt má příznivé účinky na pokožku, zklidňuje ji. Obsažené látky potlačují vliv volných radikálů na pokožku a tím zpomalují projevy stárnutí.

Jak rychle a efektivně řešit nečekané kožní obtíže

Někdy i přes veškerou péči a snahu stresové faktory vedou k kožním problémům, které vyžadují okamžitou pozornost. V takových chvílích je důležité mít k dispozici účinná a spolehlivá řešení, která vám pomohou rychle se vrátit zpět k zdravé a zářící pokožce. V případě kožních zánětů a infekcí doporučujeme využití neoPhytiolu. Obsahuje unikátní kombinaci phytokyseliny usnové z lišejníku a kyseliny glycyrrhizinové z lékořice, které společně působí proti kožním zánětům a infekcím. Mast je mastná, což zajišťuje, že poškozená pokožka nebude vysušena, ale naopak se lépe zregeneruje.

Máme tu tedy celou plejádu možností, jak se postarat nejen o vaši psychiku, ale také o vaši pokožku. A pamatujte, stres je jako nezvaný host na večírku: nikdo ho nechce tam mít, ale občas prostě přijde. Přejeme co nejméně podobných "hostů".

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies