Skip to main content

Jaro je obdobím, které přináší pro mnohé z nás radost a oživení po zimě. Exploze barev, teplejší počasí a delší dny nám dodávají energii a oživují náš organismus. Avšak se změnou ročního období jsou spojeny i některé hrozby, kterým bychom měli věnovat pozornost. V tomto článku se zaměříme na různé aspekty jara, které mohou mít vliv na lidský organismus, jak pozitivní, tak i negativní.

Nastupující alergie

Jednou z největších hrozeb jara jsou alergie. S nástupem teplých dní a probouzející přírodou začínají kvést rostliny a uvolňovat pyl, což může vést k alergickým reakcím u citlivých jedinců. Alergie mohou zahrnovat rýmu, kýchání, svědění očí a dokonce i dušnost u těch, kteří trpí astmatem.

Jaro

Nachlazení a chřipky

I když se může zdát, že riziko nachlazení a chřipky je spojeno spíše se zimním obdobím, pravdou je, že jarní teplotní výkyvy a časté změny počasí mohou oslabit naši imunitu a zvýšit náchylnost k infekcím. Je tedy důležité se oblékat vrstvenitě a chránit se před chladem a vlhkem, ale také posilovat imunitu zdravým životním stylem a dostatečným přísunem vitamínů.

Multivitamín s minerály pro optimální zdraví a vitalitu

Pro doplnění potřebných jarních vitamínů pro Vás máme Multivitamín s minerály. Jde o komplexní zdroj 13-ti nejdůležitějších vitaminů a 9-ti nejdůležitějších minerálů pro zdravý organizmus. Tablety jsou na dva měsíce užívání a navíc bez fosfátů. Vyvážená kombinace důležitých vitamínů a minerálů v jedné tabletě zajistí doplnění vitamínů a minerálů v potřebných dávkách. Pomůže organizmu rychleji nastolit rovnováhu, posílit imunitu a zůstat déle zdravý a fit.

 

Klíšťata a jiní paraziti

Jaro znamená návrat klíšťat a jiných parazitů, kteří mohou přenášet různé infekční choroby, jako je borelióza nebo klíšťová encefalitida. Při pobytu v přírodě, zejména v lesích nebo vysoké trávě, je důležité chránit se vhodným oblečením, které zakryje co největší část těla, a používat repelenty. Po návratu domů je dobré tělo důkladně prohlédnout a případné klíšťata co nejdříve odstranit. 

Sluneční záření

S nástupem jara se zvyšuje i intenzita slunečního záření. Dlouhodobá expozice slunci bez náležité ochrany může způsobit nejen nepříjemné spáleniny, ale také dlouhodobější problémy jako předčasné stárnutí pleti či zvýšené riziko rakoviny kůže. Je proto důležité chránit se před sluncem vhodným oblečením, kryty hlavy a použitím opalovacích krémů s dostatečným faktorem ochrany.

Pinio Nasal

Většinu z nás trápí celé jaro rýma. Ať už je na vině alergie nebo nachlazení máme řešení!

Pinio-Nasal bylinné nosní kapky nebo sprej se směsí éterických olejů eukalyptu, máty, tymiánu, rozmarýnu, borovicového jehličí a mandlového oleje, se po dlouhá léta těšily velké oblibě. Pečlivě vyvážená kombinace obsažených éterických olejů posiluje imunitu a má skutečně blahodárný vliv na infekční zánětlivá onemocnění dýchacích cest (záněty hrtanu, průdušnice a průdušek) a navíc má silné antioxidační účinky.

Užívat ho mohou jak dospělí tak děti od 1 roku a obávat se ho nemusí ani těhotné a kojící ženy nebo pacienti po chirurgických výkonech v dutině nosní. Uvedené éterické oleje postiženou tkáň dezinfikují, dobře prokrví, zmenší dráždivost a následně sliznice hojí.

Pokud s sebou musíte nosit celé jaro kapesník, přibalte i Pinio-Nasal, nikdy nevíte kdy se budete potřebovat zvolna nadechnout!

Na bolest v krku způsobenou alergií, virem, únavou nebo při zvýšené hlasové námaze jsou tu pastilky s vysokým obsahem kyseliny panthotenové. Panthenol HA je první pomocí pro hlasivky a při bolestech v krku. Pastilky se nechají volně rozpustit v ústech, mají příjemnou chuť, uleví od bolesti a zároveň hojí podrážděná místa. Praktické balení 15-ti pastilek můžete vzít všude s sebou pro případy nouze!

Pinio Nasal
Odkyselující nápoj

Po zimě také nastává doba půstů, hubnutí a pročišťování organismu

Alkarosen – odkyselující nápoj sice není zázračná pilulka na hubnutí, ale je to velký pomocník pro jarní očistu. Chcete-li se zbavit pocitu přesyceného organismu a začít na jaře znovu zdravě s čistým štítem, zkuste se odkyselit!

Vyvážená minerální směs Alkarosen detoxikuje a odkyseluje organismus. Pomáhá zbavit se nežádoucích látek a zároveň doplňuje látky zásadotvorné. Je navíc bez fosfátů.
V balení je 20 šumivých tablet.

Při pravidelném užívání se v těle obnoví rovnováha mezi kyselinami a zásadami. Vy se budete cítit lépe, zároveň budete dodržovat pitný režim a nic Vám už nebrání vkročit do jara s pocitem lehkosti a plni energie!

Vlastník autorských práv: RosenPharma, a.s. ©
Zásady zpracování osobních údajů | Prohlášení o používání cookies